Tegel leveling systeem

Bent u op zoek naar een hulpstuk om de vloeren vlak te krijgen? Komt het steeds vaker voor dat de ondergrond niet goed is geëgaliseerd, waardoor uw tegelwerk niet recht is? Dan biedt een tegel leveling systeem de oplossing.

Het werk dat u aflevert is natuurlijk uw visitekaartje. Het komt met regelmaat voor in de bouw dat het voorwerk waarop u verder moet werken, niet haaks afgewerkt of waterpas is. Hierdoor komt u in de knoop met uw tegelwerk. Er kunnen dan twee dingen gedaan worden: meer lijm aanbrengen, zodat de vloer alsnog vlak wordt, of gebruik maken van een tegel leveling systeem (Engels: tile leveling system), zodat de tegels alsnog recht worden getrokken.

Tegel leveling systeem | Tegelnivelleersysteem.nl

Wat zijn de benodigdheden voor een tegel leveling systeem?

Een levelings systeem, ook wel nivelleersysteem genoemd, is eigenlijk een gemakkelijk ontworpen concept. De volgende benodigdheden zijn hiervoor nodig:

  • Leveling clips: Dit zijn de clips die onder de tegels aan de zijkant worden geplaatst. Een andere tegel wordt vervolgens hier tegenaan gelegd. Daardoor steekt de bovenkant van de clip boven de tegels uit zodat de keg geplaatst kan worden.
  • Keggen (wiggen): Dit zijn de hulpstukken die tussen de levelings clips worden geplaats waardoor de tegels gelijkmatig omhoog getrokken worden.
  • Tegeltang: Dit is een tang speciaal ontworpen om de keggen in de clips strakker aan te trekken. Hoe strakker de keg in de clips, hoe hoger de tegel wordt opgetrokken. Dit is een hulpstuk die optioneel is omdat het ook met de hand gaat.

Wanneer u deze spullen in bezit, kan er gewerkt worden met een tegel leveling systeem. Het systeem biedt vele voordelen waardoor u als tegelzetter foutloos werk kunt afleveren. Ook kunnen deze clips/keggen gemakkelijk verwijderd worden, waardoor u ze niet meer ziet zitten.

De keggen zijn in verschillende millimeters verkrijgbaar en kunnen goed tegen een stootje. En door gebruik te maken van deze clips en keggen blijven alle voegen ook nog eens gelijk. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het tegelwerk vlak is en daar is dit systeem voor ontworpen.

Verschillende merken voor tegel leveling: van Fix Plus tot huismerk

Tegelnivelleersysteem levert nivelleersystemen van diverse merken om ervoor te zorgen dat u uw wand- en vloertegels eenvoudig vlak kunt aanbrengen. Hieronder worden onze belangrijkste merken uitgelicht:

Huismerk leveling systeem

De nivelleer van ons huismerk is speciaal ontwikkeld om het hoogteverschil tussen tegels op te lossen en is geschikt voor vloer- en wandtegels. De nivelleer heeft verschillende afmetingen: 1, 1.5, 2 en 3 milimeter. Als u de basisset besteld, worden de clips, keggen en kunststof tang meegeleverd. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit gereedschap apart te bestellen. Bekijk de webshop voor het gehele assortiment.

Ox Tile leveling systeem

Naast huismerk-nivelleer leveren we ook tegel leveling systemen van diverse A-merken. Ox tile is zo’n topmerk en u bestelt de leveling systemen van Ox Tile in drie verschillende maten: 1, 2 en 3 millimeter.

Zie in de onderstaande video hoe gemakkelijk u tegels 100% vlak krijgt met behulp van een tile leveling system van Ox.

Fix Plus

Het Fix plus levelling systeem is het meest verkochte tegelnivelleersysteem van Nederland. De goed doordachte clips zullen niet vroegtijdig afbreken bij het tegelzetten en de keggen zijn onverwoestbaar. Na het uitharden van de tegellijm verwijdert u de clips eenvoudig en blijven er geen plastic resten achter in de tegelvoegen. Wij leveren Fix Plus in vier verschillende maten: 1, 1.5, 2 en 3 millimeter.

Rubi Delta

Het Delta Levelling Systeem van Rubi is speciaal ontworpen voor de installatie van grote keramische wand- en vloertegels. Het systeem voorkomt beweging tijdens het plaatsen en wanneer de lijm droogt, zodat correctie niet meer nodig zijn. We leveren het systeem in verschillende formaten, zodat u ze voor elke tegelklus kunt inzetten:

  • 1 mm
  • 1,5 mm
  • 1,5 mm extra lang
  • 2 mm
  • 2 mm extra lang
  • 3 mm

Bij de Delta Levelling basiskit worden stevige kegs en een tang meegeleverd.

Bestel uw tegel leveling systeem direct!

Benieuwd of deze handige tegel leveling systeem een oplossing is voor uw tegelwerk? Neem dan gerust contact met ons op via 0492-700 262. Of bestel direct een tegel leveling systeem: gratis verzending boven de € 25,- en vandaag besteld, is vandaag verzonden!

Of stuurt u liever een mail? Stuur dan een mail naar info@tegelnivelleersysteem.nl

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter
toegevoegd aan je winkelwagen! Direct naar betalen
Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Registreren